Mustin Muskelit

Akupunktio, Faskiamanipulaatio, Kraniosakraaliterapia, Koirahieronta, Rangan liikehoidot

Akupunktio

 

Kiinalaisen Lääketieteen mukaista akupunktiohoitoa on käytetty jo vuosituhansien ajan sekä ihmisille että eläimille. Hoitomuotona sen suosio on kasvamassa myös Suomessa.

Akupunktiolla hoidetaan useimmin tuki- ja liikuntaelinongelmia ja kipuja. Akupunktiota käytetään myös muihin terveysongelmiin, hyvän terveyden ylläpitämiseen ja ihmisillä esim. tupakoinnin lopettamisen tukena. 

Akupunktiolla on saavutettu myönteisiä tuloksia myös esim. ruoansulatushäiriöihin, hengitystieongelmiin, hormonaalisiin häiriöihin, iho-ongelmiin  jne. 

Eläimet suhtautuvat akupunktiohoitoon hyvin. Käytettävät neulat ovat hyvin ohuita ja hoito on yleensä kivutonta. Akupunktiohoito vapauttaa kehon omia mielihyvähormoneja eli endorfiineja ja siksi hoidettava rauhoittuu hyvin hoidon ajaksi. 

Aluksi akupunktiota annetaan hoitosarjana 3(-5) kertaa  3-7 päivän välein. Mikäli  hoidettava reagoi hoitoihin myönteisesti, jatketaan hoitoja ja siirrytään ylläpitohoitoihin. Ylläpitohoitojen väli haetaan yksilöllisesti. Yksi hoitokerta kestää vajaan tunnin.

 

Eviran mukaan eläimille akupunktiota saa antaa henkilö, jolla on riittävä akupunktiokoulutus. Olen Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteeen yhdistyksen eli FinnAcu ry:n jäsen ja sen terapeuttirekisterissä  http://www.finnacu.fi/terapeuttirekisteri  

Kartta
Soitto
Tietoja